Among Us a suferit un atac cibernetic din partea unui hacker pro-Trump

Pe 20 octombrie, peste o jumatate de milion de oameni o urmareau pe rep. Alexandria Ocasio-Cortez jucand un joc video, Among Us, un fel de Clue in spatiu. Membra Congresului din partea Partidului Democrat a creat un live pe Twitch, recrutand pentru aceasta ocazie mai multi influenceri care au ca si continut jocuri populare. Evident, unul dintre scopurile pentru care aceasta sesiune de gaming a avut loc in primul rand este de a fi un miting de campanie pentru Joe Biden. Live-ul de pe Twitch a fost un succes, bucurandu-se de atentie pe scara larga si laude. In orice caz, a fost o masura inedita din partea unui om politic in timpul unei campanii electorale, insa oarecum este de inteles, mai ales avand in vedere faptul ca Among Us este un joc din ce in ce mai popular in toata lumea, apropiindu-se de popularitatea unor battle royale precum Fortnite sau PUBG. 

Ei bine, ulterior, jocul a fost atacat de un aparent hacker pro-Trump care s-a prezentat ca Eris Loris, aparent inspirandu-se pentru numele sau din mitologia greaca, Eris fiind zeita greaca a discordiei si a conflictelor. O miscare destul de inteligenta, a spus clar ca scopul lui era sa cauzeze discordie, posibil intre fanii Trump si fanii Biden in cadrul jocului, prin actiunile sale. InnerSloth, compania din spatele Among Us, a confirmat acest hack intr-un tweet in cursul zilei de joi si a trimis un alt mesaj pe Twitter care indica faptul ca acesta continua si in timpul serii de vineri. Hackerul a bombardat jucatorii Among Us cu mesaje prin intermediul functiei de chat a jocului. Mulți utilizatori s-au dus apoi pe Twitter pentru a se plange de situatia in care s-au gasit si pentru a posta screenshot-uri (capturi de ecran) cu mesajele pe care le-au primit de la Eris Loris.

Obiectivele exacte ale hack-ului nu sunt clare in acest moment. Spamul cu Trump este in mod clar menit sa stimuleze publicul tanar al jocului sa voteze cu presedintele in-exercitiu. Mai ales ca exista posibilitatea ca tinerii sa-l sustina mai mult pe contra-candidatul sau, Joe Bideni. Dincolo de reclama politica, mesajele lui Eris Loris contineau linkuri catre un canal de Discord, un site web si un canal de YouTube. Hackerul a creat videoclipuri si texte pe acele platforme care par pe jumatate tampite, pe jumatate referinte ale metodelor prin care jucatorii triseaza atunci cand joaca un joc video. (Eris Loris nu a comentat aceasta poveste atunci cand i-a fost trimis un mesaj direct către ceea ce pare a fi contul oficial de Twitter al hackerului.)

Among Us a avut parte de un succes surprinzator in 2020, iar live-ul democratei pe Twitch a atras si mai multa atentie asupra jocului. A fost cel mai descarcat joc din al treilea trimestru, cu 100 de milioane de instalari, aproape o treime peste al doilea cel mai popular titlu din lista, My Talking Tom and Friends. Intre timp, jocul a inregistrat si un nivel record de descarcari pentru Discord, o aplicatie de chat si retea de socializare folosita, in mare parte, de gameri. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *