Iphone 11 Pro si Pro Max vs Iphone 12 Pro si Pro Max

In cazul in care vrei sa iti cumperi un Iphone Pro sau Pro Max, poate ca te intrebi daca se merita sa cheltuiesti o suma de bani in plus pentru seria Iphone 12 sau daca este suficient de buna si seria Iphone 11. Iphone 11 Pro se gaseste la 900 de dolari si Pro Max la 1,000 de dolari. Iphone 12 Pro costa 999 de dolari si Pro Max costa 1.099 de dolari. Pentru a afla diferentele dintre ele, te invit sa urmaresti comparatia de mai jos. 

Cea mai vizibila diferenta dintre cele 4 telefoane este designul. Seria Iphone 12 nu mai are colturile rotunjite, acum sunt patrate, iar marginile sunt plate, trimitand cu gandul la designul vechiului Iphone 5. Cele 2 telefoane din seria 12 au cadrul din otel inoxidabil, iar ramele sunt mai subtiri si toturi au ecrane mai mari. Iphone 11 Pro are un ecran de 5,8 inci, iar 12 Pro are 6,1 inci. Iphone 11 Pro Max are un ecran de 6,5 inci, iar 12 Pro Max are de 6,7 inci. 

Alta diferenta intre serii este aceea ca seria 12 are ecranul protejat de un material mult mai rezistent din cristale de ceramica, iar seria 11 are protectia Gorilla Glass, fiind mai fragile. 

Chiar daca majoritatea persoanelor isi vor cumpara o husa pentru telefon, culori au si ele un rol destul de important. Astfel ca, Iphone 11 Pro si pro Max se gasesc in culori de verde inchis, argintiu, gri spatial, auriu, iar Iphone 12 Pro si Pro max in argintiu, gri inchis, auriu si albastru inchis. 

Seria 11 este dotata cu procesorul A13 Bionic, iar seria 12 este alimentata de procesorul mai nou A14 Bionic. Toate cele 4 telefoane au o rata de actualizare de 60 Hz. Seria 12 este 5G. Este relevanta momentan in cazul in care te afli intr-o zona unde este disponibila noua retea, in caz contrar iti va fi utila abia peste cativa ani. Daca nu este disponibila in zona ta, poti sa optezi pentru Iphone 11 Pro sau Pro Max.

Bateria de la Iphone 11 Pro a rezistat 18 ore, in comparatie cu cele 17 ale Iphone 12 Pro. Atat Iphone 11 Pro Max, cat si 12 Pro Max rezista pana la 20 de ore. Conectivitatea 5G poate afecta durata de viata a bateriei.

Iphone 12 Pro si Pro Max au un senzor lidar si vor avea si ProRaw. Dar si Iphone 11 Pro so Pro Max realizeaza poze foarte bune.

Asadar, daca te poti lipsi de conectivitatea 5G, un senzor Lidar si un ecran putin mai mare, poti alege un Iphone 11 Pro sau Pro Max pentru a economisi bani. Daca bugetul iti permite, poti sa optezi si pentru Iphone 12 Pro sau Pro Max.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *