Teste de rezistenta ale Iphone 12

Noile telefoane, Iphone 12, se spune ca sunt mult mai rezistente decat cele de pana acum, iar in general, Iphone-urile erau destul de fragile, mai ales Iphone X. Ele acum au o protectie din ceramica si sticla si se spune ca este cel mai dur material. Daca vrei sa iti cumperi unul dintre telefoanele noi de la Apple, doar ca iti este frica sa nu fie prea fragile, s-au efectuat cateva teste in ceea ce priveste rezistenta lor, iar daca vrei sa afli care sunt rezultatele, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Protectia din ceramica este doar pe ecranul telefonului, nu si pe spate. Spatele este din acelasi material din care este si cel de la Iphone 11 si este fabricat de Corning. Si designul are un rol foarte important in rezistenta telefonului, pentru ca sticla este la acelasi nivel la care este si rama din metal. Telefoanele are sunt mai curbate, lasa sticla sa fie mai expusa. Compania sustine ca este singura solutie de a face telefoanele mai rezistente. Toate cele 4 telefoane au aceeasi protectie ceramica, doar ca Iphone 12 Pro si Pro Max au rama din otel inoxidabil, iar celelalte 2 sunt din aluminiu. 

In primul test, Iphone 12 s-a aflat intr-o geanta cu chei, stilou, iar geanta s-a scuturat destul de puternic timp de 30 de secunde. Dupa ce s-a sters telefonul, s-a observat o singura zgarietura pe sticla si pe rama. 

Iphone 12 s-a miscat pe o placa de ceramica, atat cu fata, cat si cu spatele. Dupa ce s-a sters, ecranul a avut o mica zgarietura, iar pe spate sticla a fost mai zgariata, iar vopseaua din jurul camerei s-a stricat. Dar lentilele nu au patit nimic. 

Apoi, s-a slefuit cu smirghelul fata si spatele telefonului de 10 ori. Acum, daunele au fost mari, iar unele zgarieturi au fost foarte adanci. Spatele a avut daune mai mici. 

Cel mai des se intampla sa scapi telefonul cand il scoti sau vrei sa il pui in buzunar. Asa ca, s-a scapat telefonul de la nivelul soldului si a aterizat cu ecranul in jos, dar doar rama avea cateva zgarieturi. Tot de la nivelul soldului, telefonul a terizat cu spatele in jos si camera a fost lovita. 

Cand a fost scapat de la 9 metri, s-a lovit coltul din dreapta, dar ecranul nu a patit nimic, doar rama telefonului. 

Acestea fiind spuse, Iphone 12 este destul de rezistent, doar ca materialul din care este construit spatele nu este la fel de rezistent ca materialul de pe ecran. Cu toate acestea, cel mai sigur este sa iti cumperi o husa pentru a evita orice tip de zgarietura sau defectiune. Dar, Iphone 12 este mai rezistent decat alte modele de Iphone. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *