Roku Express VS Amazon Fire TV Stick

Din cauza coronavirusului, serviciile de streaming au avut parte de un succes destul de mare in comparatie cu alte firme si branduri care s-au prabusit. Fiindca trebuie sa stam in casa ne ocupam timpul cu vizionatul filmelor si serialelor. Roku Express si Amazon Fire TV sunt unele dintre cele mai ieftin servicii de streaming si sunt si capabile sa ofere cat mai multe functii si aplicatii. Asa ca, in randurile de mai jos voi face o comparatie pentru a vedea care este cel mai bun serviciu. 

Roku Express este cel mai ieftin serviciu de streaming de pe piata si ofera multe functii ale platformei. Are foarte multe aplicatii, un meniu destul de usor. Vine la pachet cu o cutie mica ce se aseaza langa televizor, o telecomanda, un cablu HDMI pentru 29 de dolari. 

Amazon Fire TV Stick costa mai mult decat Roku, costa 40 de dolari. Desi are un pret mi mare, are trei specificatii care lipsesc de la celalalt. In primul rand, vine la pachet cu Alexa care este incorporata, iar cu ajutorul ei poti sa cauti filmele pe care doresti sa le vizionezi sau poti sa stingi si sa aprinzi lumina. In al doilea rand, are butoane de pornire si oprire, de volum si nu trebuie neaparat sa utilizezi telecomanda pentru aceste lucruri. In al treilea rand, poti sa controlezi playerul fara telecomanda. Dezavantajele sunt pretul mare, meniul si cautarea sunt mai dificile, mai complexe. 

Ambele servicii au un avantaj destul de mare care este existenta unei telecomenzi, dar cei care prefera sa controleze televizorul din telefon, poate nu vor considera ca existenta telecomenzi este un avantaj. Roku are o telecomanda care este mai buna decat cea de la Amazon. Telecomanda de la Roku are butoanele din cauciuc, iar cea de la Amazon are butoanele din plastic. Dar telecomanda Amazon are mai multe taste rapide, ceea ce face ca totusi telecomanda de la Amazon sa fie mai buna. 

Meniul Roku iti permite sa iti aranjezi asa cum vrei toate aplicatiile, astfel incat sa iti fie mai usor sa le accesezi. Amazon Fire TV are toate aplicatiile, filmele, serialele in acelasi loc, si iti va fi greu sa gasesti ceea ce cauti. La Roku poti sa gasesti filme si seriale care sunt gratuite sau poti sa le cumperi, dar este mentionat care sunt gratuite si care nu. La Amazon aceste lucruri sunt confuze, daca scrie ca este gratuit uneori nu este. Dar avantajul la Amazon este Alexa care iti poate usura cautarea. 

Prin urmare, daca vrei un serviciu de streaming ieftin si eficient poti opta pentru Roku Express, dar daca vrei mai multe caracteristici si nu te deranjeaza meniul dificil, poti alege Amazon Fire TV Stick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *