Teapa la Telekom. Ce ti se poate intampla daca ai contract cu compania?

Operatorii de telecom sunt obisnuiti cu controversele in privinta clientilor. La unii, se mai sesiseaza anumite incalcari ale politicii. La Orange si Vodafone au mai fost reclamatii in privinta cumulului de oferte inselatoare, costului suplimentar adaugat, insa au fost cazuri izolate. Eu personal vorbesc in calitatea in care am lucrat ca agent servicii clienti pentru CGS, pe proiectul Orange Romania, si in care m-am ocupat de suficiente situatii pentru a stii, in mare, cam ce probleme au clientii. In schimb, se pare ca cei de la Telekom au inregistrat infinit mai multe plangeri pe acest subiect. Mai multi clienti ai retelei acuza operatorul ca le-ar fi dat teapa. Iar acuzatiile sunt dintre cele mai grave, motiv pentru care cazul a ajuns pe masa Politiei, care a deschis o ancheta in aceasta privinta. Sunt zeci de persoane care au depus plangere in acest sens, acuzand operatorul ca le-ar fi falsificat semnatura pentru a obtine consimtamantul acestora in privinta unor servicii si produse pe care nu le-au cerut vreodata. Sunt o multime de clienti care afirma ca au fost taxati pentru aceste servicii, in ciuda faptului ca nu au facut niciodata o cerere pentru a le achizitiona. 

Cei de la Libertatea sustin ca unul dintre clienti a reclamat aceste practici. Clientul respectiv sustine ca a fost contactat de un operator de la Telekom, care i-a propus un nou abonament de voce, la care sa primeasca un telefon. Evident, totul era prezentat ca oferta. Clientul a refuzat, insa, dupa o luna, a putut observa aceste servicii figurau pe facura pe care a primit-o de la Telekom. Un fel de “daca nu putem convinge pe nimeni sa apeleze la serviciile noastre, am putea foarte bine sa i le bagam pe gat”.

„In iunie, depun prima reclamatie telefonica. Mi se raspunde ca trebuie plangere penala. IÎn continuare mai depun doua reclamatii la Telekom si fac plangere la ANPC, ANCOM si Politie. Desi in rezoluțiile ANPC si ANCOM se da o cale de rezolvare, aceasta nu este respectata de Telekom si ma aflu in aceeaşi situatie dupa 7 luni”, sustine clientul Telekom.

De cealalta parte, compania a emis un comunicat oficial in privinta situatiei. “Un factor determinant in succesul oricarei afaceri este increderea pe care clientii o investesc in partenerul pe care il aleg. Telekom trateaza in mod profesionist orice situatie care poate ridica suspiciuni de frauda si investigheaza intern fiecare situatie semnalata de catre clienti sau de catre autoritati si, in functie de rezultatele investigatiilor, ia masurile necesare, in conformitate cu legislatia in vigoare. Toate demersurile noastre au rolul de a ne conduce spre solutionarea cazurilor semnalate, in beneficiul clientilor. De asemenea, in cazul investigatiilor derulate de autoritati, suntem la dispozitia acestora cu toate informatiile solicitate. Recomandam clientilor, ca in momentul in care sesizeaza potentiale nereguli legate de serviciile contractate, sa contacteze imediat Telekom prin canalele de asistenta 1234/021.404.1234 sau prin formularul de contact disponibil pe site-ul companiei www.telekom.ro/contact/.”, a fost punctul de vedere oficial al celor de la Telekom. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *