Facebook inca creste, in ciuda scandalurilor in care a fost implicata

Pare incredibil pana in momentul in care te gandesti ca lumii a ajuns sa nu-i pese prea mult de faptul ca e monitorizata sau de faptul ca o anume retea sociala le distribuie in masa continut cu tenta politica. Daca Facebook nu s-a prabusit in urma mult prea mediatizatului scandal Cambridge Analytica, in ciuda numerelor pe care reteaua sociala le-a vazut in scadere in Statele Unite, atunci e clar ca n-o sa se prabuseasca prea curand. Nici macar miscarea de a separa corporatia prin intermediul ideii de a face Whatsapp sau Instagram companii independente, un concept care era incurajat de mult timp, nu pare sa fie solutia pentru a diminua din puterea pe care o detine reteaua sociala. Dupa cum spuneam, ar fi incredibil daca nu am vorbi despre utilizatori care sunt usor de manipulat. Eu unul trebuie sa recunosc ca inca mai am Facebook, desi am nevoie de el din motive legate de munca. 

Si asta tocmai pentru ca utilizatorii ignora faptul ca este vorba despre una dintre cele mai controversate companii din industria tech. Cu una dintre cele mai nesigure platforme din domeniul social media. Vrei, nu vrei, la un moment dat ajungi sa ramai doar pentru ca anumite persoane inca utilizeaza reteaua si ai nevoie sa poti sa comunici cu ele. Si da, ma refer la colegii de la facultate sau de la locul de munca. In fine, ideea e ca nu pare ca scandalurile in care a fost implicata reteaua sociala vor afecta prea curand cresterea acesteia. Chiar daca unul dintre ele este legat de un subiect suficient de grav precum e cel al deciziei de a lasa oamenii politici sa aiba posibilitatea de a minti. Ei nu au nevoie decat de o ocazie pentru a spune un lucru care e total irelevant cu realitatea, iar Facebook le-a oferit oportunitatea. Prin faptul ca va trata orice stire sau orice forma de continut postata de oameni politici ca un continut 100% de incredere si nu-l va supune filtrelor sale care verifica masura de adevar a unei stiri. Asta in conditiile in care cei de la Twitter deja au scapat si de reclamele politice. 

In cadrul zilei de miercuri, cei de la Facebook au spus ca in jur de 2,45 miliarde de utilizatori s-au conectat pe site in fiecare luna in timpul celui de-al treilea trimestru, o crestere de 8% fata de cei 2,27 miliarde de utilizatori lunari activi in aceeasi perioadă a anului trecut. Poftim, nimic din ce ar putea face Facebook controversat de acum incolo nu ar mai putea opri cresterea platformei ca numar de utilizatori. Dincolo de trafic, au crescut si veniturile retelei sociale cu pana la 28% fata de anul trecut, ajungand la cifra de 17,65 miliarde dolari in trimestrul al treilea. Ceea ce s-a ridicat cu mult peste asteptari, ce erau undeva la 17,4 miliarde dolari. O crestere in ciuda tuturor politcilor controversate pe care Facebook le-a adoptat de-a lungul timpului si care se datoreaza utilizatorilor din tarile din afara Statelor Unite. Unde increderea in reteaua sociala scade, si asta pe buna dreptate. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *