Atentatul din Germania: 2.200 de oameni au urmarit inregistrarile pe Twitch

Stim cu totii ca anti semitismul in Germania este o problema mai veche, insa infrangerea celui de Al Treilea Reich in Al Doilea Razboi Mondial ar fi trebuit sa insemne, practic, sfarsitul. Ei bine, a avut loc recent un atentat asupra unei sinagogi din orasul german Halle in cursul zilei de miercuri. A fost un atac terorist al unor grupari de extrema dreapta, a declarat ministrul Justitiei, Christine Lambrecht. Stehan Balliet, presupusul autor, avea patru kilograme (9lb) de explozibil in masina sa, a declarat doamna Lambrecht intr-o declaratie alaturi de avocatul general Peter Frank. Frank a spus ca teroristul a planificat un masacru. Suspectul, in varsta de 27 de ani, se confrunta cu doua acuzatii de omor si noua acuzatii de tentativa de omor, redacteaza presa germana. Cetateanul german urmeaza sa apara in instanta joi dupa-amiaza. Procurorii sustin ca intenționeaza sa creeze un „efect la nivel mondial” prin imitarea deliberata a tacticii utilizate in timpul atentatului asupra a doua moschei din Christchurch, Noua Zeelanda, de la inceputul acestui an.

Aproximativ 2.200 de persoane au urmarit inregistrarile acestei tentative de atentat, inainte ca acesta sa fie eliminat de pe site-ul de streaming video Twitch. Twitch, care este detinut de gigantul retail Amazon, a spus ca cinci persoane au vizionat videoclipul in timp ce acesta era  transmis in direct. Un fel de atentat de la Christchurch, doar ca antisemit in loc de islamofob si transmis live pe Twitch in loc de Facebook. Si, din fericire, cu un succes mai mic. Filmarile au ramas online timp de 30 de minute dupa incheierea transmisiunii live, timp in care peste 2.200 de persoane au urmarit-o. Twitch a spus ca videoclipul nu a fost promovat in feedul sau de clipuri „recomandate”.

“Ancheta noastra sugereaza ca oamenii coordonau si impartaseau videoclipul prin alte servicii de mesagerie online”, a declarat compania intr-un comunicat pe aceasta tema. 

Atacul s-a produs miercuri in Halle, un oras din estul Germaniei, la ora locala 12:00 (10:00 GMT). Videoclipul a aratat un barbat care facea comentarii antisemite in fata camerei inainte de a intra intr-o sinagoga si a impusca direct usa pentru a intra, insa fara succes. Dupa ce nu a reusit sa intre, acesta a impuscat două persoane din apropiere. Suspectul este un german de 27 de ani care a actionat singur, potrivit presei locale. 

Intr-o declaratie, cei de la Twitch au spus ca au o „politica de toleranta zero impotriva acestui tip de comportament”. “Orice act de violenta este luat in serios. Am lucrat de urgenta pentru a elimina acest continut si vom suspenda definitiv orice cont gasit pentru a posta sau repune continutul cu acest act abominant”, au declarat reprezentantii companiei. De asemenea, compania a precizat ca contul care a transmis atentatul a fost cu doar doua luni inainte de incident. Incercase sa intre intr-o transmisiune live doar o data inaintea atentatului.

Twitch a spus ca a impartasit un „hash” al videoclipului cu un grup de companii tehnologice, inclusiv Microsoft si Facebook. Un hash video este, in esenta, o „amprenta” a unui videoclip care ajuta platformele sa detecteze daca s-au încărcat aceleasi imagini pe platforma lor pentru a le elimina mai usor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *