Angajatii RyanAir sunt in greva. Ce inseamna asta?

Inseamna faptul ca trebuie sa platesti mai mult pentru biletul de avion daca ai planuita o vacanta in Spania in perioada urmatoare. Un city break sau ceva, nu stiu, ideea e ca nu o sa poti zbura cu avioanele companiei din cauza faptului ca lucratorii acestei companii sunt in greva. Asta pentru ca RyanAir este unul dintre cele mai importante companii aeriene low-cost prezente si pe aeroporturile din tara noastra. Insa, se pare ca suma biletelor pentru o calatorie cu avionul este, intr-o oarecare masura, direct proportionala cu salariile lucratorilor. Iar prin asta ma refer la faptul ca ambele sunt destul de reduse. Sincer, la ce altceva sa te astepti de la un operator de calibrul acestei companii. Ideea este ca lucratorii nu au mai suportat, iar acum fac greva sa-si castige drepturile la un salariu mai mare. Pentru ca RyanAir e o companie care chiar se descurca din punct de vedere al pasagerilor si al zborurilor; prin urmare sunt sigur ca o gramada de persoane zboara cu RyanAir. O gramada dintre acele persoane care nu-si pot permite un zbor cu Lufthansa sau Wizz, de exemplu.

Acum cateva zile, Ministerul de Externe a anuntat, intr-un comunicat oficial pe site-ul sau, de aceasta greva. Astfel, cei de la MAE avertizeaza romanii care se afla pe teritoriul Spaniei in momentul de fata sau pe cei care vor sa plece spre destinatia respectiva ca, in perioada dintre 27 si 29 septembrie, zborurile operate de RyanAir vor fi modificate din cauza grevei programate de angajatii companiei. 

“Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Regatul Spaniei, utilizand transportul aerian, ca, pe fondul grevelor anuntate de compania aeriana Ryanair, zborurile operate de aceasta companie aeriana vor fi modificate in zilele de vineri si duminica, respective in datele de 27 si 29 septembrie 2019. Se recomanda cetatenilor romani sa consulte site-ul oficial al companiei pentru a se informa asupra starii curselor aeriene programate”, transmite MAE, intr-un comunicat de presa citat de publicatia Mediafax. 

In orice caz, era un lucru de asteptat de la o astfel de companie. Genul de companii care vand curse low-cost sunt cele care profita de dorinta utilizatorului de a plati mai putin pentru a-l pacali cu conditii jalnice, dar cu posibilitatea de a efectua un zbor la un pret mult mai mic decat ceilalti. Pentru ca s-ar putea ca omul sa nu aiba o avere sa plateasca celor de la Lufthansa un bilet pentru a zbura cu una dintre cele mai serioase companii, in cazul de fata. Acest fenomen, la un moment dat, tindea sa prezinte o amenintare reala pentru corporatiile din industria aeronautica. Si asta pentru ca din ce in ce mai multa lume prefera aceste curse low-cost in dauna zbourilor cu companiile de traditie ale industriei. Si totul datorita unor preturi mai abordabile. 

Ca o idee asupra efectului companiilor low-cost asupra operatorilor de avioane traditionali, Lufthansa a avut un profit substantial mai mic fata de anii trecuti, iar motivul invocat a fost scaderea costurilor la bilete de catre rivalii low-cost in Germania si Austria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *