Interviu al lui Vladimir Putin prin tehnologia deepfake. Inca o “victima” a acestei inteligente artificiale

Atunci cand vorbim despre inteligenta artificiala si tehnologia deepfake, stim sigur ca aceasta are o multime de “victime” la activ. Personalitati publice, ori politice, ori ale internetului. Nancy Pelosi, Barrack Obama, Donald Trump, Mark Zuckerberg sunt doar cateva nume printre personalitatile publice carora le-au fost facute astfel de videoclipuri. Din nou, pentru cei care nu stiu, deepfake e genul de tehologie care te face sa faci sau sa spui lucruri pe care nu le-ai facut sau spus in viata vietilor tale. Imagineaza-ti genul asta de tehnologie sa cada pe mainile nepotrivite. Gen, un dusman de-al tau care sa te puna pe internet, editand clipul astfel incat sa para ca faci niste chestii pe care nu le-ai face in viata vietilor tale. Nu mai suna asa revolutionar tehnologic, nu? Cum spunea un utilizator de pe internet, vom ajunge sa fim nostalgici dupa vremurile in care puteai avea incredere in videoclipuri exact cum suntem dupa vremurile in care puteai avea incredere in poze. 

Cei de la MIT au aratat, in cursul zilei de miercuri, o tehnologie deepfake care poate fi utilizata in timp real. In cadrul conferintei sale EmTech, Gideon Lichfield, redactorul sef al revizuirii tehnologiei, a realizat un interviu cu deepfake-ul „Vladimir Putin” pe scena. Un videoclip redactat de publicatie il arată pe Lichfield care pune intrebari si apoi se arunca într-un stand pentru a raspunde ca deeepfake-ul presedintelui rus. “Acesta este deepfake-ul adus la interviul lui Vladimir Putin de catre @glichfield (wink wink nudge nudge)”, a revizuit Tech Review. Conferinta EmTech a MIT se desfasoara la Media Lab – care a luat foc recent pentru acceptarea donatiilor de la Jeffrey Epstein – in Cambridge, Massachusetts, pana joi. Conferinta se concentreaza asupra „convergentei dintre tehnologie, afaceri [si] cultura”.

Iar congresul american investigheaza aceasta tehnologie deepfake in urma apariției videoclipurilor presedintelui Casei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, care a fost facuta sa para beata intr-un videoclip, si pe fondul temerilor ca aceasta tehnologie ar putea escalada campania de știri false in cursa prezidentiala din 2020 din America. Motiv pentru care exista o presiune atat de mare pe retelele de socializare, care s-au dovedit a fi incapabile, pana acum, de a mentine ordinea pe propriile lor platforme. Companiile de socializare precum Twitter si Facebook vin, de asemenea, sub presiune pentru a gasi modalitati de a detecta si elimina mai repede rezultatele de pe platformele lor, alaturi de continutul abuziv, continut legat de teroare, dezinformare si stiri false in timpul alegerilor. Dupa cum am spus, genul asta de companii nu stiu sa aiba grija de platforma lor.

Tot ceea ce pot este sa scoata saci de bani din traficul greu de care beneficieaza. Iar internetul e un loc bun pentru toti plozii acneici retardati care nu schiteaza nimic in afara casei sa se exprime, deseori intr-un mod edgy. Motiv pentru care vezi o gramada de incalcari ale politicilor Facebook, incalcari care sunt trecute cu vederea. Pentru ca nu sunt atat de grave ca a vorbi despre politica companiei, unde chiar incalci o gramada de legi daca iti permiti sa spui ceva. Nu degeaba deepfake-ul cu Zuck a fost postat pe Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *