Mii de clienti se plang de panourie solare pe care le-au cumparat, in Anglia

Mii de oameni care au cumparat panouri solare au reclamat unui paznic financiar ca nu le aduc profiturile pe care reclamele de prezentare ale acestora le-au promis atunci cand i-au convins sa cumpere aceste panouri. Multi clienti au mers atat de departe incat sa ia imprumuturi pentru a plati panourile cu promisiunea ca vor economisi mii de lire sterline în costurile de energie electrica si vor face bani generatori de energie. Evident, acestia sustin ca nu au avut parte de economiile preconizate, iar Ombudsmanul pentru servicii financiare a primit in jur de 2.000 de reclamatii. Barclays Bank a pus deoparte in jur de 38 milioane de lire sterline pentru a face fata potentialelor creante. 

Brian Thompson de la Rowlands Gill, Gateshead, a declarat pentru BBC Inside Out ca a fost contactat de un agent de vanzari de la PV Solar UK, dar i-a spus ca nu-si doreste sa faca un imprumut pe masura costului acestor panouri din moment ce se pregatea de pensionare. Imagineaza-ti doar faptul ca romanii iau imprumuturi pentru a-si cumpara apartamente sau case, cu rate pe care le platesc pana ajung la 60-70 de ani, daca mai apuca. In timp ce englezii iau imprumuturi de la banca pentru ca ii mananca pe ei in *** sa-si instaleze panouri solare. La unii e saracie lucie, la altii e prostie pura. Fiecare dupa posibilitati.

In fine. Pensionarul respectiv a declarat ca i s-a spus ca aceasta mutare ii va oferi posibilitatea de a economisi o gramada de bani pentru pensia sa, ceea ce l-a convins si ca a luat un imprumut de la Barclays de peste 10.000 de lire sterline pe 10 ani. Thompson a spus ca plățile pe care le primea inapoi de la puterea pe care panourile sale solare de la National Grid nu corespund cu ceea ce i s-a spus atunci cand respectivul agent de vanzari l-a convins sa-si instaleze panourile solare. “A trebuit sa ma scot in economiile pe care le-am scos la pensie pentru a plati împrumutul. Pentru mine a fost minciuna”, a spus el.

A luat un imprumut de 15.000 lire sterline, dar a spus ca panourile nu genereaza cantitatea de energie electrica care i s-a promis. De asemenea, panourile respective s-au supraincălzit, avariaza echipamentul electric si, intre timp, respectivul domn s-a convins de faptul ca l-au costat mai mult de 500 de lire sterline pe an. Si nu e singurul caz, o multime de alti englezi plangandu-se de faptul ca au luat imprumuturi de la Barclays special pentru a-si instala aceste tehnologii si ca, evident, nici una dintre ele nu a avut rezultatul dorit. 

In fine. Ce ti-e si cu englezii astia? Dupa ce ca vor sa iasa din Uniune, mai si cheltuie banii aiurea. Pe cand altii mor de foame in suburbiile londoneze. Si nu ma refer la acei romani care se duc acolo la “ciordit”, nu se integreaza si locuiesc prin ghetto-uri populate de alti romani care s-au dus acolo cu acelasi scop. Vorbesc de alte tipologii de emigranti ce nu includ nici arabii care se duc acolo cu mana intinsa cerand mai multe drepturi decat populatia cu cetatenie doar pentru ca provin din focare de razboi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *