Ninja, gamer de jocuri esports, a ratat calificarea la Cupa Mondiala de Fortnite

Cupa Mondiala de Fortnite, lol. Gamingul a devenit un sport, are in ultimii ani o gramada de competitii in care participa jucatori profesionisti, cu premii uriase, asociatii dupa modelul unor cluburi de fotbal si un fanbase format dintr-o gramada de pusti. Nu sunt nici la fel de zgomotosi, nici la fel de numerosi ca ultrasii pe stadioanele de fotbal, doar ca toti au impresia ca sunt un fel de peluza. Ca spectacolul la care se uita este cel mai nou sport de pe fata planetei. In fine, dincolo de pareri personale, ma amuza atunci cand unul dintre cei mai buni jucatori recunoscuti pentru un joc sa rateze calificarea la cea mai populara competitie creata pentru acest joc. 

In cazul de fata, vorbim despre cel mai recunoscut jucator de Fortnite din lume, care nu va participa la cel mai mare turneu de jocuri video din toate timpurile. Tyler Blevins, aka Ninja cum e cunoscut in lumea gamingului, care a strans milioane de dolari jucand jocul, nu a reusit sa se califice pentru finalele Cupei Mondiale de Fortinte, ce vor avea loc luna viitoare.

Ninja a fost eliminat de la concursul solo acum doua saptamani, iar vineri a ratat si calificarea pentru concursul duo. Impreună cu partenerul Malachi Greine, aka Reverse2k, a terminat cu 64 de puncte, cu 25 mai putine fata de cele de care aveau nevoie pentru a concura in fazele superioare ale Cupei Mondiale. Ninja, care nu si-a facut stream celor trei ore in care se batea pentru un loc la cea mai mare competitie din lumea gaming-ului, a postat pe Twitter, vineri, pentru a-si informa cei 4 milioane de followeri ca nu va concura in turneu, dar va participa in audienta. Interesant faptul ca este cel mai popular gamer de Fortnite din lumea gamingului, insa a ratat sansa de a participa la o competite care putea dovedi ca este si cel mai bun. Cum il considerau unii dintre fanii sai. Fantastic, cat de overrated pot fii unii gameri, si cum poate fi descoperita valoarea lor adevarata atunci cand dau de o competitie de elita. Cine stie cine o sa-i ia locul lui Ninja ca cel mai popular jucator de Fortnite in urma turneului final?

Fortnite, unul dintre cele mai mari jocuri gratuite pe console, a luat cu asalt 2018, obtinand rapid popularitatea in randul gamerilor interesati de acest nou concept de battle royale. Jocul a devenit un fenomen in pop culture, si a adus dezvoltatorilor de la Epic Games incasari de pestre 3 miliarde de dolari pe toate platformele, in cadrul anului trecut. Si inca ramane in top, pentru ca jocuri ca PUBG sau Apex Legends mai au de primit update-uri pana sa ajunga la nivelul la care este Fortnite in prezent.

Cupa Mondiala de Fortnite, care are un fond de premii de 30 de milioane de dolari pentru castigatorul competitiei, va avea loc in perioada 26-28 iulie la New York City, pe stadionul Arthur Ashe. Stocul de bilete pentru eveniment este epuizat, ceea ce nu este de mirare.

In septembrie anul trecut, Ninja a devenit primul gamer de jocuri esports care a aparut pe coperta ESPN. Ninja a declarat pentru CNN ca a castigat anul trecut aproape 10 milioane de dolari jucand Fortnite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *