Google va deconecta Drive de la Poze. Cum sa ramai conectat?

Daca esti unul dintre acei utilizatori care stocheaza toate documentele si fisierele legate de Google – inclusiv fotografiile – in mod automat in Google Drive, atunci ar trebui sa stii ca, incepand cu 10 iulie, compania americana va deconecta aplicatia Foto de la aplicatia Drive, iar acest lucru inseamna faptul ca cele doua servicii de stocare nu vor pastra automat fotografiile sincronizate de la celalalt. Odata cu aceasta schimbare, vei putea alege locul si modul in care sa stochezi fotografiile si videoclipurile, iar daca esti obișnuit sa gasesti toate fotografiile atat in Google Foto, cat si in Google Drive – sincronizate automat in ambele locuri – va trebui sa te decizi in privinta urmatorului fapt. Si anume, cum sa-ti gestionezi fotografiile inainte ca Google sa dezactiveze sincronizarea luna viitoare.

Dupa cum am mai spus, din 10 iulie, fotografiile pe care le-ai incarcat intr-o singura locatie nu se vor mai afisa automat in celalalt loc, iar modificarile pe care ai vrea sa le faci intr-o singura locație nu se sincronizeaza automat si cu cealalalta locatie. Daca are sens ce spun in momentul de fata. In fine.

In cazul in care utilizezi si aplicatiile Backup si Sync, ori pe Windows sau pe MacOS, atunci poti sa creezi copii de rezerva ale fotografiilor de pe computer, de pe camera foto sau de pe cardul SD in Google Drive si in Fotografii, insa aplicatia va incarca cate o copie în fiecare loc in parte.

Cum sa sincronizezi fotografiile din Google Drive in Google Foto

Daca iti doresti sa muti fotografiile si videoclipurile de pe Drive pe Photos, Google va lansa, de asemenea, in iulie un instrument de transfer denumit Share with Me pentru a te ajuta sa copiezi fisierele din Drive la Photos. Cu toate acestea, noul instrument al celor de la Google nou nu iti va sincroniza aceste fisiere duplicate, astfel incat schimbarile pe care le faci intr-un singur loc nu vor fi legate si in cealalta aplicatie. Iar un lucru pe care trebuie sa-l retii este ca daca salvezi fotografiile utilizand setarea la rezolutia originala, completa, acele fisiere duplicate vor ocupa de doua ori mai multa memorie din spatiul de stocare al unitatii. Un lucru perfect normal, din moment ce fisierul are o rezolutie mai mare, deci are mai multe detalii grafice, ce ocupa mai multa memorie. Nu ca pozele ar fi un motiv de ingrijorare pentru memoria unui serviciu, totusi.

Cum sa-ti sincronizezi fotografiile cu Google Foto

Pentru a verifica daca aplicatia ta Google Foto se sincronizeaza cu biblioteca ta de fotografii  Google Foto, de pe serverele Google, trebuie sa accesezi meniul hamburger din aplicatia Fotografii si sa ajungi la Setari.

De acolo, apesi Back up & Sync si apoi te asiguri ca ai activat optiunea Copiere de rezerva si sincronizare si ca o sa efectuezi o copie de rezerva la contul corect. Si de acolo ai sincronizata bibloteca din contul tau de Google cu colectia de fotografii din smartphone-ul tau personal. Nimic mai simplu de atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *