Alexa de la Amazon iti va putea planifica o intreaga seara in oras

Serviciul Alexa al celor de la Amazon functioneaza bine atunci cand vine vorba despre  cereri de apel si raspuns, cum ar fi intrebarea despre cum e vremea la o anumita ora, aflarea ultimelor rezultate din Premier League sau La Liga, sau interpretarea oricarui fel de melodie depinzand de genul tau muzical preferat. Printre multe altele. Insa acest serviciu poate fi destul de iritant pentru clientii care cauta mai multe informatii simultan, deoarece trebuie sa repete in mod constant cuvantul “Alexa” ori de cate ori au vreo solicitare de la acest serviciu, din nou si din nou, pentru a putea naviga printre diferitele abilitati ale sistemului Alexa cu scopul de obtine ceea ce doresc. In incercarea de a impinge sistemul Alexa spre a deveni un asistent digital mai eficient si mai conversativ, in cadrul zilei de miercuri, cei de la Amazon au introdus o noua functie pentru a permite Alexa sa poata aduna cat mai multe solicitari posibile, intr-un dialog cat mai putin detaliat posibil. Si fara a trebui sa repeti numele serviciului cu fiecare solicitare pe care o ai, ca si pana acum. 

Rohit Prasad, unul dintre oamenii de stiinta pentru echipa de inteligenta artificiala din spartele acestei imbunatatiri a servicului Alexa, a demonstrat aceasta noua abilitate in timpul unei intalniri in cadrul reuniunii de miercuri a celor de la Amazon. Intr-un videoclip pe care l-a introdus, vocea femeii a intrebat sistemul Alexa despre ultimele filme disponibile in cinematografe, apoi a reusit sa treaca rapid la cumpararea biletelor pentru filmul ales, rezervand si o cina pe langa altele, apoi stabilind o plimbare cu Uber, toate astea fara a trebui sa spuna numele serviciului in mod repetat sau sa interogheze asistentul de voce intr-un dialog complicat.

Amazon a spus ca aceasta capacitate de planificare a unei seri in oras, la film sau oriunde vrei tu, va fi disponibila pentru clienti in cateva luni. Compania a tinut sa precizeze si ca functia va ajunge mai intai la utilizatorii din Statele Unite. Noua functie ar trebui sa aduca Alexa cu un pas mai aproape de a deveni un asistent mai uman, permitandu-i sa se inteleaga mai usor cu utilizatorii si, in acelasi timp, ajutandu-i pe cei de la Amazon sa-si faca asistentul mult mai accesibil pentru utilizatorii sai. Google si Apple, de asemenea, au avut de lucru pentru a-si face asistentii mai conversationali, insa nici una din ele nu a inregistrat pana acum succesul Alexa.

Prasad a declarat, miercuri, ca serviciul Alexa a devenit cu in jur de 20% mai precis, datorita progreselor inregistrate in procesul de invatare al asistentului vocal. El a adaugat faptul ca Alexa este acum capabil sa invete mai repede prin implicarea automata a cererilor legate de acesta, cum ar fi “Reda piesa de la  ABC” sau “Reda melodia de la Parazitii”. In plus, Amazon a depus mai multe eforturi pentru a elimina numele de calificare din cereri, astfel incat clientii pot spune acum, “Alexa, incepe curateniaā€¯, in loc de, “Alexa, punei-l pe Roomba sa inceapa curatenia”. Era mult mai lung si mult mai enervant, fiindca era prezent si numele sponsorului. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *