Game of Thrones este cel mai riscant serial de descarcat ilegal

Febra Game of Thrones nu este inca in stadiul complet, insa aceasta stare a obsesiei fantastice va creste din nou, foarte curand. Asta deoarece, sezonul 8, care este si ultimul sezon al serialului, va debuta pe HBO la jumatatea lunii aprilie, ceea ce probabil inseamna ca premiera sezonului va deveni unul dintre cele mai piratate fisiere de date de pe Internet. Dar, dincolo de faptul ca descarcarea acestor seriale pe torenti este deja ilegala si imorala (dupa parerea anumitor persoane), Game of Thrones a fost determinat cel mai periculos serial de televiziune de descarcat online, din cauza abundentei amenintarilor malware. Serialele au influentat ceva in jurul valorii de 106.9 milioane de vizite la site-urile care gazduiesc descarcari ilegale (mult mai mult decat cele 53,2 milioane de vizite pentru site-uri de filme piratate) si se pare ca o multime din continutul acestor site-uri poate fi daunator in cazul in care acesta este descarcat de pe site-ul nepotrivit pe calculatorul tau. Game of Thrones, care de multe ori a fost remarcat pentru ca este cel mai descarcat serial de televiziune in mod ilegal din intreg mediul online, acesta este locul 1 si in topul serialelor pe care hackerii le folosesc pentru a infecta un numar mare de dispozitive electronice. Serialul este urmat de catre The Walking Dead si Arrow.

De fapt, episoadele din Game of Thrones au reprezentat 17% din toate descarcarile  piratate care au fost infectate cu programe malware. 17%! Un total de aproximativ 20.934 de utilizatori au fost atacati de virusii introdusi de catre hackeri in fisierele episoadelor de la Game of Thrones, ceea ce este cu atat mai incredibil atunci cand ne gandim la faptul ca ultimul episod al serialului, finala sezonului 7, a fost difuzata la 27 august 2017. Toti cei care au descarcat aceste episoade false au fost aparent, oameni care s-au apucat dupa sezonul 7 si voiau sa vada serialul inaintea ultimului sezon. Scammerii par sa inteleaga faptul ca potentiali fani ai Game of Thrones vor incerca probabil sa inceapa sa vizioneze sau revizioneze serialul descarcand premiera sezonului, epiosdul cu numele “Winter Is Coming”, in cazul celor care-l revad, pentru a-si re-evalua interesele in ceea ce priveste serialul. Studiul Kaspersky Lab arata ca primul episod este cel care este cel mai activ utilizat de catre hackeri ca momeala pentru o multime de utilizatori care s-au trezit cu datele furate. Dupa doi ani de studiu, laboratorul a gasit 33 de tipuri si 505 de familii diferite amenintate cibernetic de catre unul sau doua fisiere de acest gen.

Aceasta duce la dezvaluirea faptului ca premiera si finala fiecarui sezon din Game of Thrones sunt cu usurinta cele mai periculoase episode din grup. Acest lucru are sens, premiile fiind căutate mereu după hiaturi lungi. Dar Game of Thrones a fost mult timp cunoscut pentru a-si face penultimul episoade cel mai mare si cel mai exploziv dintre toate episoadele sezonului, in timp ce finalele au tendinta de a incheia lucrurile in moduri mai mici. In ansamblu, Kaspersky a strans 9.986 de fisiere malware care au fost legate de episoadele Game of Thrones pentru descarcare in 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *